«Reverta» turpmāk vairs nestrādās bankas «Citadele» galvenā biroja telpās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītājs «Reverta» (iepriekš «Parex banka») turpmāk vairs nestrādās bankas «Citadele» galvenā biroja telpās - kompānija pārceļas uz jaunām telpām grupas uzņēmumam piederošā ēkā Brīvības ielā, pavēstīja kompānijas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa.

«Mēs pārceļamies no telpām bankas «Citadele» galvenajā birojā uz «Reverta» grupas uzņēmumam piederošo ēku Brīvības ielā 148A,» sacīja Ozoliņa, piebilstot, ka šis ir loģisks un pārdomāts lēmums.

Viņa arī informēja, ka «Reverta» juridiskā adrese mainīsies no sestdienas.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Parex banka», kas tobrīd bija otra lielākā Latvijas banka, 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība 2008.gada 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par «Parex bankas» kontrolpaketes īpašnieci, iegūstot 51% bankas akciju. Savukārt 3.decembrī valdība ārkārtas sēdē jau nolēma pārņemt 84,83% «Parex bankas» akciju, papildus jau iepriekš pārņemtajam 51% bankas akciju iegūstot arī bankas līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim atlikušos 34% akciju.

2010.gada 1.augustā beidzās «Parex bankas» operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par «Parex bankas» restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no «Parex bankas» tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka ‒ «Citadele».

«Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus. Tagad tā strādā ar nosaukumu «Reverta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu