Sociālo darbinieku apmācībā ieguldīs € 8,5 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Tuvāko gadu laikā ar valsts un Eiropas fondu atbalstu apmēram 8,5 miljonus eiro plānots ieguldīt, lai attīstītu sociālo darbinieku profesionalitāti, konkurētspēju, kā arī uzlabotu sociālo dienestu darbu, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sestdien informēja labklājības ministrs Uldis Augulis.

Viņš minēja mācības, kvalifikācijas celšanu, atbalstu iedzīvotāju apsekošanā, jo ir svarīgi, lai sociālie darbinieki profesionāli strādātu ar katru iedzīvotāju, kam nepieciešama palīdzība.

«Labklājības joma ir viena no tām, kura lielā mērā ietekmē sociālo drošību valstī, jo sociālā atbalsta sistēma ir kā spilvens personīgās krīzes situācijā. Šajā ģeopolitiski sarežģītajā situācija tas ir īpaši būtiski – cilvēkiem paļauties uz valsts atbalstu grūtā brīdī,» uzskata ministrs.

Jau ziņots, ka uz LZS ikgadējo kongresu sestdien ir ieradušies 310 delegāti. LZS kopā ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). ZZS ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju, partiju «Latvijai un Ventspilij» un politisko novada attīstības biedrību «Līvāni».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu