Labklājības ministrs: jauniešu bezdarba rādītāji ir satraucoši

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauniešu bezdarba rādītāji ir satraucoši, sestdien Latvijas Zemnieku savienības kongresa laikā atzina labklājības ministrs Uldis Augulis.

Vecumā no 15 līdz 29 gadiem pašlaik nemācās un nestrādā kopumā 50 tūkstoši jauniešu.

«Tas ir satraucošs cipars. Ja šie jaunieši dzīvotu vienā pilsētā, tā būtu piektā lielākā valstī - lielāka par Valmieru vai Rēzekni. Statistika uzskatāmi norāda, ka jauniešiem, kuriem ir grūtības iekļauties darba tirgū, ir zems izglītības līmenis un praktiskās pieredzes trūkums,» stāstīja ministrs.

Viņš sacīja, ka ir jāiegulda liels darbs, atbalstot jauniešus un dodot viņiem makšķeri, ar ko noķert savu zelta zivtiņu. Ministrs norādīja uz Latvijai pieejamo programmu «Jauniešu garantija», kurā novirzīti ievērojami līdzekļi tieši jauniešu bezdarba mazināšanā.

«Jauniešu garantija» ir Eiropas Komisijas iniciatīva. Programmas īstenošanai Latvijā līdz 2020.gada beigām Eiropas Komisija, Latvijas valsts un privātie finansētāji atvēlējuši vairāk nekā 66 miljonus eiro.

Latvijā programmas pasākumus īsteno Nodarbinātības valsts aģentūra, profesionālās izglītības iestādes Valsts izglītības attīstības aģentūras vadībā un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, kas dažādas aktivitātes vasarā uzsāks sadarbībā ar vietējām pašvaldībām visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu