Krievija pievienosies Ķīnas veidotajai attīstības bankai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija pievienosies Pekinas veidotajai attīstības bankai AIIB, sestdien paziņoja premjerministra vietnieks Igors Šuvalovs, kurš ieradies uz Ķīnā notiekošo starptautisko forumu.

«Vēlos jūs informēt, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu, ka Krievija piedalīsies ar savu kapitālu Āzijas Infrastruktūras investīciju bankā,» Šuvalova sacīto Boao Āzijas forumā sacīto citē aģentūra «RIA Novosti».

Par AIIB dibināšanu Pekina paziņoja pagājušā gada oktobrī kā alternatīvu Pasaules Bankai, kuru kontrolē ASV. Taču par gatavību piedalīties tās darbībās paziņojuši arī daudzi Vašingtonas sabiedrotie, tostarp Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija un Dienvidkoreja.

Pēdējo gadu laikā Krievija centusies veidot arvien ciešākas attiecības ar Ķīnu, un šie centieni kļuvuši īpaši aktīvi, kopš Kremlim saasinājušās attiecības ar Rietumiem, kas vērsuši pret Maskavu sankcijas, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

«Esam priecīgi par iespēju veidot sadarbību Ķīnas un Eirāzijas Ekonomiskās savienības formātā,» atzina Šuvalovs. «Mēs, Krievijā, esam pārliecināti, ka kopīgs darbs, lai attīstītu Eirāzijas sadarbību un Zīda ceļa ekonomisko joslu, radīs jaunas iespējas Eirāzijas Savienības valstu un Ķīnas attīstībai.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu