VIDEO: Kā tapa lidostas «Rīga» skrejceļš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par pagājušā gada labāko inženierbūvi atzīts ceļu būvniecības uzņēmuma «A.C.B.» renovētais lidostas «Rīga» skrejceļš. Būvniekiem šis projekts bija īpaši izaicinošs – lai netraucētu lidostas darbību, skrejceļa seguma atjaunošanu drīkstēja veikt tikai nakts stundās. Pēc četru mēnešu intensīvas asfaltbetona klāšanas projekts tika noslēgts veiksmīgi, un būvnieki ir pārliecināti, ka par skrejceļa virskārtas kvalitāti nevajadzēs satraukties vēl ilgi.

«Brīdī, kad nonācām pie plānoto darbu realizēšanas, darba laiks tika sarēķināts līdz minūtēm. Būvdarbi objektā tika veikti, nepārtraucot gaisa kuģu kustību lidostā,» projekta gaitu atceras «A.C.B.» projektu vadītājs Dzintars Blumers.

Visi būvdarbi uz skrejceļa tika veikti laika posmā no pusnakts līdz pieciem no rīta, vienā naktī vidēji ieklājot 550 tonnas asfaltbetona.

«Objektā darbus veicām vairākās maiņās, nodrošinot pastāvīgu darbinieku klātesamību objektā. Pa dienu plānojām, naktī īstenojām,» saka Blumers.



Projekta ietvaros atjaunoti 2550 metri skrejceļa seguma 55 metru platumā, 34 naktīs īstenota asfaltbetona seguma frēzēšana un apakškārtas ieklāšana, 13 naktīs paveikta plānkārtas asfaltbetona seguma ieklāšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu