Ukrainas parāds Krievijai var apdraudēt SVF palīdzības programmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas nespēja šogad atmaksāt parādu Krievijai trīs miljardu ASV dolāru (2,7 miljardu eiro) apmērā var apdraudēt Starptautiskā valūtas fonda (SVF) palīdzības programmu Ukrainai, ceturtdien paziņoja SVF preses sekretārs Viljams Marejs. Palīdzības programmu Ukrainai var apdraudēt viens no SVF noteikumiem, kurš aizliedz aizdošanu valstij, kas nav spējusi atmaksāt kredītu «oficiālajā» sektorā.

SVF 11.martā apstiprināja finansiālas palīdzības programmu Ukrainai 17,5 miljardu ASV dolāru (16 miljardu eiro) apmērā. Šis SVF aizdevums ir daļa no plašākas 40 miljardu dolāru (37 miljardu eiro) lielas palīdzības programmas, kas ietver divpusējos aizdevumus un Ukrainas kredītu privātajiem aizdevējiem restrukturizāciju.

Ukraina 13.martā saņēma pirmo aizdevuma maksājumu no Starptautiskā Valūtas fonda ( SVF ) piecu miljardu ASV dolāru (4,6 miljardu eiro) apmērā

SVF ir brīdinājis, ka šo programmu var apdraudēt karadarbība Ukrainas austrumos, Ukrainas nespēja restrukturizēt savu parādu privātajiem aizdevējiem vai iekšējas politiskas problēmas.

Ukrainas valsts parāds ietver trīs miljardus dolāru (2,7 miljardus eiro), ko Krievija 2010.gadā aizdeva toreizējai promaskaviskajai Ukrainas valdībai.

Palīdzības programmu Ukrainai var apdraudēt viens no SVF noteikumiem, kurš aizliedz aizdošanu valstij, kas nav spējusi atmaksāt kredītu «oficiālajā» sektorā, tas ir, kādas valsts vai valsts institūcijas piešķirtu kredītu.

Ukrainas parāds Krievijai ir uzskatāms par šādu parādu, jo trīs miljardus dolāru eiroobligācijās Ukrainai aizdeva Krievijas valsts fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu