«Stenders» piesaista papildu viena miljona eiro ieguldījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas kosmētikas ražotājs SIA «Stenders» ir vienojies ar Baltijas riska kapitāla fondu pārvaldnieku «BaltCap» par papildu viena miljona eiro ieguldījuma veikšanu.

Līdz ar jauno darījumu ir notikušas izmaiņas «Stendera» kapitāldaļu sadalījumā. «BaltCap Latvia Venture Capital Fund» ir palielinājis dalību uzņēmumā no 20% uz 28,34%. Pārējie dalībnieki attiecīgi ir Ieva Eglīte ar 68,69%, Jānis Bērziņš un Zane Stavra - katrs ar 0,7%, bet Saūda Arābijas pilsonis Amīns Ali Jamanī - ar 1,48%.

«Stendera» padomes priekšsēdētājs Bērziņš norāda, ka uzņēmums iepriekš pauda apņēmību strauji attīstīties ārvalstu tirgos un strādāt pie investīciju piesaistes. Veiksmīgā sadarbība ar «BaltCap» pierāda, ka «Stenders» ir stabils uzņēmums ar augstu potenciālu globālā mērogā.

Kopš 2015.gada sākuma par «Stendera» vadītāju ir kļuvis Žiljēns Laports, kurš iepriekš koncernā «L'Oreal» ir strādājis deviņus gadus, vadot starptautisko mārketingu un attīstot dažādus «L'Oreal» grupas zīmolus Parīzē. No 2004. līdz 2006.gadam Laports ir strādājis arī Rīgā, vadot «L'Oreal» globālo attīstību Baltijā. Pēc tam vairākus gadus viņš ir strādājis franču kosmētikas uzņēmuma «L'Occitane» grupā, kā arī bijis angļu kosmētikas zīmola «Crabtree&Evelyn» globālās attīstības vadītājs.

Vadības komandas stiprināšana ar starptautiskiem kosmētikas nozares profesionāļiem un papildu investīciju piesaiste apliecina «Stendera» ambiciozos attīstības plānus. Šogad «Stenders» plāno atvērt veikalus Singapūrā un Londonā, kā arī ievērojami paplašināt produktu klāstu.

«Esmu strādājis galveno «Stendera» konkurentu uzņēmumos un varu teikt, ka «Stenderam» nav par ko tos apskaust, jo piemīt pat kas vairāk. Starptautiskā attīstība uzņēmumā tiks balstīta uz jau šobrīd izcili veiksmīgo attīstību Ķīnā, un 2015.gadā «Stenders» attīstīsies pārējā Āzijā, sākot ar Singapūru un Dienvidkoreju un turpinot ar daudziem citiem tirgiem,» stāsta Laports.

«Stendera» komanda patlaban strādā pie produktu portfeļa piemērošanas Āzijas tirgum, lai vēl papildus pastiprinātu izaugsmi šajā reģionā, un tuvāko mēnešu laikā plānotas pirmās svarīgās jauno produktu izlaišanas. «2015.gads solās būt lielu pārmaiņu gads «Stendera» starptautiskajā attīstībā,» uzsver «Stendera» vadītājs Laports.

Kā ziņots, uzņēmuma provizoriskie rezultāti liecina, ka 2014.gadu «Stenders» pabeidzis ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir līdzīgi kā 2013.gadā. Taču kopumā, atskatoties uz aizvadīto gadu, uzņēmums ir apmierināts ar rezultātu. Par pagājušā gada peļņas rādītāju uzņēmuma pārstāvji komentārus nesniedz.

2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 233 114 eiro apmērā, bet 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 291 987 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā sarucis par 0,4% - no 6,47 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 6,45 miljoniem 2013.gadā.

SIA «Stenders» dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 436 899 eiro. «Stendera» lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 68,69% daļu, investīciju uzņēmumam «BaltCap» pieder 28,34% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,48%, bet Bērziņam un Zanei Dreimanei - pa 0,7% daļu.

«Stendera» kosmētiku var iegādāties vairāk nekā 200 veikalos un departamenta veikalos 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu