Grieķija un Šveice atsāk sarunas par nesamaksāto nodokļu atgūšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķija un Šveice ceturtdien atsāk sarunas par vienošanos, kas paredz, ka finansiālās grūtībās esošā Vidusjūras valsts varēs atgūt miljardiem eiro, kas nav samaksāti nodokļos.

Šveices pārstāvji ar Alekša Cipra vadīto Grieķijas valdību, kura solījusi cīnīties pret izvairīšanos no nodokļiem un izbeigt taupības pasākumus, tiksies pirmoreiz.

Austrijas Lincas Universitātes nodokļu jautājumu eksperts Frīdrihs Šneiders stāsta, ka Grieķijas pilsoņi Šveices banku kontos glabā apmēram 80 miljardus eiro. No tiem divas trešdaļas varētu būt nelikumīgi līdzekļi.

Vienošanās ar Šveici ļautu Grieķijai atgūt desmit līdz 15 miljardus eiro, atzinis Šneiders.

Sarunu raunds starp Šveices amatpersonām un iepriekšējo Grieķijas valdību beidzās ar Atēnu solījumu pie jautājuma atgriezties.

Šveices amatpersonas norādījušas, ka ceturtdien tiks pārrunāta iespēja ļaut nodokļu apgājējiem vērsties Grieķijas varasiestādēs un novēloti samaksāt nodokļus, par to nesaņemot sodu.

Tikmēr attiecībā uz nodokļu nemaksātājiem, kas atteiktos sadarboties, Šveices puse piedāvātu palīdzību Grieķijas izmeklētājiem vai arī slēgtu attiecīgo personu kontus.

Šveices un Grieķijas finanšu varasiestādes apsver arī iespēju izveidot automātisku datu apmaiņas sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu