Apstiprina «Trasta komercbankas» valdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «Trasta komercbanka» padome apstiprinājusi bankas valdi.

Bankas valdē darbu turpinās pieci esošie valdes locekļi, kā arī no jauna ievēlētā valdes locekle Jeļena Ignatjeva. Saskaņā ar bankas statūtiem valdes locekļi tiek ievēlēti uz trīs gadu termiņu, informē kredītiestāde.

Jaunā valdes locekle Ignatjeva pievienojās bankas komandai 2013.gadā, uzņemoties Stratēģijas realizācijas pārvaldes vadītājas pienākumus. Viņa ir pieredzējusi speciāliste banku sektorā gan Latvijā, gan ārzemēs. Ignatjevas pārraudzībā būs «Trasta komercbankas» izpilddirekcija.

Turpmāk «Trasta komercbankas» valdē darbosies seši valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze, valdes loceklis un risku direktors Māris Fogelis, valdes loceklis Viktors Ziemelis, valdes locekle un galvenā grāmatvede Svetlana Krasovska, valdes loceklis Edgars Diure un valdes locekle Ignatjeva.

Kā ziņots, «Trasta komercbanka» 2014.gadu noslēdza ar zaudējumiem 9,79 miljonu eiro apmērā. Tai skaitā ceturtā ceturkšņa zaudējumi ir 9,83 miljoni eiro. Šajā ceturksnī banka veica 9,79 miljonu eiro uzkrājumus virknei kredītu, lielākoties tie saistīti ar Ukrainas tirgu. Uzkrājumi veikti arī nekustamā īpašuma kredītiem Bulgārijā, teikts bankas publicētajā finanšu pārskatā.

Bankas kapitāla un rezervju apjoms 2014.gada 31.decembrī bija 44,88 miljoni eiro.

2014.gada nogalē bankas aktīvu apjoms sasniedza 584,08 miljonus eiro, kas ir par 168,97 miljoniem eiro vairāk nekā 2013.gada noslēguma rādītājs.

Pērn gada nogalē piesaistīto noguldījumu apjoms sasniedza 500,22 miljonus eiro, bet bankas kredītportfelis veidoja 99,88 miljonus eiro.

Bankas kapitāla atdeve ROE pērn bija negatīva - mīnus 17,82%. Arī aktīvu atdeve ROA pērn bija negatīva - mīnus 1,81%.

Bankas lielākie akcionāri ir Igors Buimisters (43,21%), SIA «C&R Invest» (14,63%), «C.E.G. Treherne» (9,31%), «GCK Holdings Netherlands B.V.» (7,42%), «Rikam S.A.H.» (7,29%), «Figon Co Limited» (3,41%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu