No aprīļa tabakas lapām piemēros akcīzes nodokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No šā gada 1.aprīļa tabakas lapām tiks piemērots akcīzes nodoklis.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina komersantus, kuru darbība saistīta ar tabakas lapām, saņemt atbilstošu speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar tabakas izstrādājumiem, kā arī inventarizēt to glabāšanā esošo tabakas lapu krājumus.

Pērn decembrī tika grozīts likums par akcīzes nodokli. Saskaņā ar šiem grozījumiem no šā gada aprīļa tabakas lapām tiek piemērots akcīzes nodoklis 55,49 eiro par 1000 gramiem tabakas lapu.

Atbilstoši likuma pārejas noteikumiem personai, kura veic darbības ar tabakas lapām, līdz 31.martam jāsaņem atbilstoša speciālā atļauja (licence) darbībām ar tabakas izstrādājumiem. Speciālā atļauja (licence) tiek izsniegta šādiem komercdarbības veidiem: apstiprināta noliktavas turētāja darbībai; reģistrēta saņēmēja darbībai; reģistrēta nosūtītāja darbībai; vairumtirdzniecībai; mazumtirdzniecībai.

Personai, kura šā gada 1.aprīlī veic jebkuras darbības ar tabakas lapām, jāinventarizē tās glabāšanā esošo tabakas lapu krājumi. Inventarizācija jāveic 1.aprīlī, un 15 dienu laikā pēc inventarizācijas, ieskaitot inventarizācijas dienu, VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā jāiesniedz tabakas lapu inventarizācijas saraksts.

No 1.aprīļa aprēķināto akcīzes nodokli par tabakas lapām uzrāda akcīzes nodokļa deklarācijās.

Aprēķināto akcīzes nodokli par tabakas lapām maksā valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā LV47TREL1060000524400, ja tabakas lapas tiek nodotas patēriņam Latvijā, un valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā LV95TREL1060000534400, ja tabakas lapas tiek ievestas laišanai brīvā apgrozībā. Ja tabakas lapas tiek nodotas patēriņam Latvijā, tās nemarķē ar akcīzes nodokļa markām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu