Latvijā 64% iedzīvotāju skeptiski par iespējām atrast labu darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā februārī 64% Latvijas iedzīvotāju uzskatīja, ka iespējas atrast labu darbu ir sliktas, kas ir par diviem procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina jaunākais «DNB Latvijas barometra» pētījums.

Vienlaikus izredzes laba darba meklējumos par labām uzskatīja 4% (pirms mēneša - 6%), bet 26% iedzīvotāju atzīmēja, ka iespējas Latvijā atrast labu darbu ir viduvējas (23%).

Pētījums arī liecina, ka 2015.gada februārī 27% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskatīja, ka situācija kopumā valstī attīstās pareizā virzienā (janvārī - 31%), savukārt pretēju viedokli pauda 51% (janvārī - 41%).

Savukārt, vērtējot pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli, viedokli, ka tas ir labs, pauda 4% (janvārī - 3%), par sliktu to uzskatīja 50% (janvārī - 50%), bet viedokli, ka pašreizējais ekonomikas stāvoklis ir uzskatāms par viduvēju, pauda 44% (janvārī - 45%).

Pēc «DNB Latvijas barometra» datiem, 14% respondentu februārī atbildēja, ka Latvijas ekonomiskā situācija šobrīd kopumā uzlabojas (janvārī - 14%), tajā pašā laikā uz situācijas pasliktināšanos norādīja 32% (janvārī - 30%), bet 49% atzina, ka situācija nemainās (janvārī - 49%).

«Arī prognozējot, kas notiks ar Latvijas ekonomiku pēc gada, februārī iedzīvotāji bijuši kritiskāk noskaņoti nekā janvārī,» atzīts pētījumā, norādot, ka februārī ekonomikas stāvokļa uzlabošanos prognozēja 21% (janvārī - 23%), bet pasliktināšanos - 23% (janvārī - 21%). Visbiežāk (43%) iedzīvotāji norādīja, ka, viņuprāt, ekonomikas stāvoklis nebūs mainījies (janvārī - 41%).

Optimistiskāk nekā pirms mēneša iedzīvotāji bijuši noskaņoti, runājot par pašreizējo ģimenes materiālo situāciju, proti, februārī par labu to uzskatīja 11% (janvārī - 9%), bet par sliktu - 31% (janvārī - 37%). Vienlaikus ģimenes finansiālo stāvokli kā viduvēju februārī raksturoja 57% (janvārī - 51%) respondentu.

Pēc aptaujas datiem, pozitīvs skatījums uz ģimenes finansiālo nākotni februārī bija 23% (janvārī - 22%), bet kritisks - 14% (janvārī - 13%). Uzskatu, ka pēc 12 mēnešiem ģimenes materiālā situācija nebūs mainījusies, pauda 45% (janvārī - 48%) respondentu.

Savukārt pozitīvu attieksmi pret Latvijas valdības darbu februārī pauda 24% (janvārī - 23%) respondentu, kamēr negatīvu vērtējumu sniedza 68% (janvārī - 67%).

«DNB Latvijas barometrs» ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu