Premjeres padomnieks: LDDK un LRTK vajadzētu upurēt savus ieguvumus valsts ilgtermiņa attīstības labā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valdības sociālajiem partneriem - Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai (LRTK) - vajadzētu upurēt savus īstermiņa ieguvumus valsts ilgtermiņa attīstības vārdā, uzskata Ministru prezidentes padomnieks tautsaimniecības jautājumos Juris Biķis.

Ilggadējais uzņēmuma «Latvijas Finieris» vadītājs un LDDK viceprezidents intervijā aģentūrai LETA norādīja, ka valsts ekonomiskā attīstība nav iespējama bez organizēta atbalsta no valdības partneru puses. Tāpēc tādu organizāciju kā LDDK un LRTK virsmisija būtu upurēt brīžiem savus īstermiņa ieguvumus ar ilgtspējīgu Latvijas attīstību.

Šāda rīcība nepieciešama, jo ir

redzams, ka liela daļa uzņēmumu cīnās pret valstiskumu, un valdībai ir grūti tos pārliecināt par pretēju rīcību.

Te uzdevums būtu lielajām organizācijām runāt valdības vārdā, nepopulāros lēmumus skaidrojot uzņēmējiem un pārliecinot par pretēju rīcību. «Šo lomu varētu uzņemties lielās organizācijas, kas necīnās par vienas konkrētas organizācijas interesēm. Kādam šie nepopulārie lēmumi būtu jāpopularizē tautā,» uzskata Biķis.

Pēc Biķa domām, nevar minēt konkrētu nozari, kuru pārstāvošie uzņēmumi visvairāk ir atbildīgi par ekonomisko izaugsmi valstī. Tādi uzņēmumi ir teju visās nozarēs, lai gan kopumā tādu nav daudz - vien ap 150, kas dodot pusi no ieņēmumiem valstī. «Šiem uzņēmumiem tad arī būtu jāpievērš lielāka uzmanība, jāveido ap tiem kādi klasteri. Tas būtu pamats, uz ko skatīties, jo cerēt, ka atnāks no malas un kaut ko izveidos, tas noteikti īsā termiņā nav iespējams,» noteica premjerministres padomnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu