Uzņēmumu modernizācijai būs pieejami 80 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā līdz 2020.gadam uzņēmumu modernizācijai būs pieejami 80 miljoni eiro, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs, šonedēļ tiekoties ar Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputātiem, pauda bažas, ka jaunajā ES fondu plānošanas periodā nav atvēlēts ne cents. Taču EM atzīst, ka dažādās ES fondu programmās grantu veidā uzņēmumu modernizācijai nauda būs pieejama.

EM pārstāve Evita Urpena stāstīja, ka ministrija plāno īstenot pasākumu «Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā», kurā paredzēts atbalsts ražošanas iekārtu iegādei. Indikatīvais finansējuma apjoms ir 60 miljoni eiro.

Savukārt pasākumā «Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros» kopējais indikatīvais finansējums ir 72,3 miljoni eiro, no kuriem 20 miljoni eiro ir paredzēti tieši pētniecības iekārtu iegādei. Līdz ar to uzņēmumu modernizācijai no abām programmām būs pieejami 80 miljoni eiro.

Urpena stāstīja, ka projektu pieteikšanu pasākumā «Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā» varētu atvērt šā gada rudenī, savukārt otras programmas atvēršanas laiku EM neprecizēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu