EM: būvniecībā ir problēmas ar izstrādājumu apriti un informētību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas būvniecībā ir problēmas ar būvizstrādājumu apriti un klientu informētību, trešdien žurnālistiem sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Jurijs Spiridonovs.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka nesen pieņemtajā jaunajā būvniecības likumā, kā arī Ministru kabineta noteikumos ir nepilnības, kas kavē kvalitatīvus būvniecības procesus. «Gribu uzsvērt - redzam, ka problēmas ir. Diezgan nopietnas problēmas ar būvizstrādājumu apriti. Mēs redzam, ar kādiem pamatojošiem dokumentiem cilvēki strādā, un šo dokumentu trūkums vai to nekvalitatīvā sagatavošana potenciāli norāda arī uz to, ka pats būvizstrādājums nav atbilstošs vai arī konkrētā būve ir neatbilstoša prasībām,» sacīja Spiridonovs.

Tāpat par būtisku problēmu viņš nosauca cilvēku zemo informētības līmeni par būvizstrādājumu kvalitātes prasībām. «Kopējais izglītības līmenis, informētības līmenis, tostarp arī klientiem, kuri izmanto būvniecības pakalpojumus, ir pietiekami zems, un mums nav izveidojusies pārliecība, ka klients vienmēr zina, ko konkrētajā būvē kāds būvē, kādas prasības ir nepieciešamas,» atzina EM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs

Pērn 1.oktobrī spēkā stājās jaunais Būvniecības likums. Tā mērķis ir radīt mūsdienīgu un modernu būvniecības procesa tiesisko regulējumu, kas veicinātu būvniecības nozares attīstību un harmonizētu nacionālo likumdošanu ar Eiropas Savienības tiesību aktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu