Rīgai būs savs laukums populārajā spēlē «Monopols»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules galda spēles «Monopols» balsojumā par nokļūšanu uz tās jaunākās versijas laukuma Rīga ieguvusi trešo vietu, un tā tiks apzīmēta ar zaļu krāsu, kas ir otrais dārgākais īpašuma bloks, informēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Kopumā balsošanas trīs nedēļās saņemti 4 000 000 balsu no 182 valstīm. Visvairāk balsu saņēmušās pilsētas tiks sadalītas astoņās krāsu kategorijās, tādējādi nosakot katras pilsētas lauciņa vērtību.

Visdārgāko īpašuma lauciņu, kas ir tumši zilā krāsā, iegūs Lima (Peru) un Honkonga (Ķīna). Uz zaļajiem lauciņiem līdzās Rīgai atradīsies Lisabona (Portugāle) un Stambula (Turcija).

Uz dzeltena lauciņa atradīsies Varšava (Polija), Mehiko (Meksika), Santjago (Čīle). Sarkanos lauciņus aizņems Belfāsta (Īrija), Atēnas (Grieķija), Belgrada (Serbija), oranžos - Londona (Anglija), Maskava (Krievija), Tokija (Japāna).

Magentas lauciņi būs Ņujorkai (ASV), Amsterdamai (Nīderlande), Sidnejai (Austrālija). Gaiši zilā krāsa - Kvīnstaunai (Jaunzēlande), Keiptaunai (Dienvidāfrika), Taipejai (Taivāna). Savukārt brūnos lauciņus aizņems papildu balsošanas nedēļas uzvarētājas - Giethorna (Nīderlande), Madride (Spānija). Šajā nedēļā cīņai varēja pieteikt jebkuru pasaules pilsētu.

Igaunijas galvaspilsēta Tallina ieguvusi 25. vietu, savukārt Viļņa, Lietuvas galvaspilsēta, izcīnīja 42.vietu.

Papildus 22 pilsētām, kuras ieguva vietu uz «Monopola» spēles laukuma, vispasaules galda spēles izdevumā dažādos veidos tiks atspoguļotas vēl 28 pilsētas, kā rezultātā kopējais galda spēlē iekļauto pilsētu skaits sasniedz 50.

Jaunais pasaules galda spēles izdevums latviešu valodā būs pieejams vasaras beigās.

Iepriekš jau vēstīts, ka par godu galda spēles «Monopols» 80 gadu jubilejai pēc septiņu gadu pārtraukuma rotaļlietu ražotājs «Hasbro» plāno izdot jaunu pasaules galda spēles versiju, kur īpašumu lauciņu vietā atradīsies 22 pasaules iecienītākās pilsētas.

Balsošana norisinājās no 13.februāra līdz 5.martam, kurā tika noskaidrotas 22 populārākās pasaules pilsētas, kas ieguva vietu uz jaunās galda spēles «Monopols» versijas laukuma.

2008.gada balsošanas kampaņā Rīga ieguva otro vietu, piekāpjoties vien Monreālai. Pēc šīs balsošanas kampaņas tika saražoti ap 600 000 spēles eksemplāru, un to izplatīja vairāk nekā 50 valstīs 37 dažādās valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu