Dzelzceļa stacijā Rīgā trīs dienas notiks senioru rokdarbu tirdziņš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā trīs dienu garumā savas darinātās lietas kopumā piedāvās 150 rokdarbnieku, trešdien pavēstīja sociālais aktīvists Igors Vatoļins.

Rokdarbus piedāvās seniori no Pensionāru iespēju centra un Latvijas Pensionāru federācijas. Senioru darināto lietu labdarības tirdziņš dzelzceļa stacijā notiks jau otro reizi, un dalībnieki uzskata, ka tā būs veiksmīgāka izvēle nekā citas vietas, jo tur būs lielāka cilvēku plūsma.

Ik dienu no 27.marta līdz 29.martam savus darbus par ziedojumiem piedāvās 50 rokdarbnieku. Šogad tirgošanās vietu esot mazāk nekā pērn, taču dienu - vairāk. Tirdziņa atbalstītāji uzsvēra, ka

tā ir iespēja senioriem atgriezties aktīvajā dzīvē, parādīt savas prasmes, satikties ar citiem cilvēkiem un arī nopelnīt.

Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Dzintra Žilde uzsvēra, ka diez vai izdosies realizēt visu, ko rokdarbnieces saražojušas, «gribētos novēlēt, lai tā būtu, bet te ir arī cits aspekts - sevi parādīt un uz citiem paskatīties». Viņa atgādināja, ka

tā ir labdarības izsole un darbi būs jāpiedāvā pircējiem par ziedojumiem.

Vairākas rokdarbnieces norādīja, ka stacija ir labāka tirgošanās vieta nekā, piemēram, Rīgas Kongresu nams, kur tirdziņi notikuši iepriekš. Tāpat sarežģīti rokdarbniekiem ir piedalīties citos tirdziņos Rīgas centrā.

Trešdien pasākuma laikā tika uzsvērts, ka Ērikas Podnieces darbs pat aizceļojis uz Singapūru. Viņas gatavotā linu somiņa tika pārdota internetveikalā. Podniece pastāstīja, ka katrs darbs ir unikāls un divu vienādu somiņu neesot.

Salīdzinot ar ārzemēm, Latvijā rokdarbu cenas esot zemas.

Lieldienu senioru un invalīdu labdarības gadatirgus sāksies 27.martā un ilgs trīs dienas. To atbalsta «Latvijas Dzelzceļš» un «Rīgas Centrāltirgus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu