Augstākais bezdarba līmenis februāra beigās - Latgalē; Liepājā - samazinājums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā februāra beigās augstākais bezdarba līmenis - 18,8% - reģistrēts Latgalē, bet zemākais - 5,6% - Rīgas reģionā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Bezdarba līmenis februārī pieaudzis visos reģionos.

Tostarp Latgalē un Zemgalē bezdarba līmenis palielinājies par 0,3 procentpunktiem - līdz attiecīgi 18,8% un 9,3%, Vidzemē bezdarba līmenis audzis par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 10,6%, bet Kurzemē bezdarba līmenis februārī palielinājies par 0,1 procentpunktu un bija 11,5%.

Starp lielajām pilsētām februārī bezdarba līmenis visvairāk - par 0,5 procentpunktiem - palielinājies Rēzeknē, sasniedzot 16,3%, Jēkabpilī un Daugavpilī tas pieaudzis par 0,4 procentpunktiem - attiecīgi līdz 11,6% un 10,6%, bet Valmierā - par 0,3 procentpunktiem un februāra beigās bija 7,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Jelgavā bezdarbs februārī pieauga par 0,2 procentpunktiem - līdz 7,1%, Rīgā - par 0,1 procentpunktu un bija 5,2%, bet Jūrmalā un Ventspilī februārī bezdarba līmenis saglabājies nemainīgs un bija attiecīgi 6,3% un 9,3%.

Savukārt Liepājā bezdarba līmenis februārī samazinājies par 0,1 procentpunktu un bija 12,9%.

Kopumā valstī bezdarba līmenis februāra beigās bija 9,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita,

kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Šā gada janvāra beigās bezdarba līmenis Latvijā bija 9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu