ASV februārī izveido 295 000 jaunu darbavietu, bezdarbs sarūk līdz 5,5%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV februārī par spīti sliktiem laikapstākļiem un atlaišanām naftas nozarē tika radītas 295 000 jaunu darbavietu, kas palīdzēja samazināt bezdarba līmeni līdz 5,5% salīdzinājumā ar 5,7% janvārī, piektdien informēja ASV Nodarbinātības ministrija.

Tas ir zemākais bezdarba līmenis ASV kopš 2008.gada maija.

Visvairāk jaunās darbavietas tika radītas restorānu biznesā, veselības aprūpē, administratīvajos pakalpojumos, kā arī celtniecībā un mazumtirdzniecībā.

Naftas un gāzes nozarē tika samazinātas 8500 darbavietas.

Bezdarba samazināšanās atspoguļoja gan jauno darbavietu radīšanu, gan to, ka samazinājās to cilvēku skaits, kas turpina meklēt darbu.

Kopējais darbaspēka iesaistes līmenis saglabājās 62,8% apmērā.

Pēdējo 12 mēnešu laikā darbu ir atraduši 3,3 miljoni amerikāņu.

Bezdarba samazināšanas varētu dot iespēju ASV Federālo rezervu sistēmai paaugstināt bāzes procentu likmes. Eksperti norāda, ka tas varētu notikt jūnijā vai septembrī.

Vidējais stundas atalgojums februārī salīdzinājumā ar janvāri pieauga salīdzinoši nedaudz - par 0,03 ASV dolāriem (0,03 eiro) līdz 24,78 dolāriem (22,39 eiro). Gada izteiksmē vidējais stundas atalgojums pieauga par 2%.

Daudzi ekonomisti uzskata, ka bezdarba līmenis 5,5% apmērā ir veselīgs rādītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu