Jēkabpilī top pirmā moduļu tipa medicīnas iestāde Latvijā – magnētiskās rezonanses centrs

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jēkabpils reģionālā slimnīca paplašinās – tajā top magnētiskās rezonanses centrs. Tā būs pirmā medicīnas iestāde, kuras būvniecībā izmantotas Latvijā ražotu moduļu konstrukcijas, ko pēc SIA «Vizuālā diagnostika» pasūtījuma ražo uzņēmums SIA «Forta Medical», un projekts tiek īstenots sadarbībā ar SIA «Skonto Būve» arhitektu biroju. Turklāt Jēkabpils un tās apkaimes iedzīvotāji turpmāk magnētiskās rezonanses izmeklējumu varēs veikt pilsētā, nevis būs spiesti doties uz attāliem reģioniem vai galvaspilsētu.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas magnētiskās rezonanses centrs ir pirmais šāda veida projekts, ko Latvijā veic «Forta Medical». Lai arī priekšrocību moduļu konstrukciju izmantošanai ir pietiekami, Jēkabpils gadījumā būtisks ieguvums ir nepārtrauktā medicīnas iestādes darbība. Proti, slimnīca būvdarbu dēļ ne dienu nav pārtraukusi darbu – tās paplašināšana var notikt arī bez klasiska būvlaukuma un tā klātbūtnes, jo lielākais darba apjoms tiek paveikts uzņēmuma ražotnē Tukumā. Rūpnīcā tiek izgatavoti moduļi ar pilnu iekšējo apdari, lai objektā uz vietas būtu nepieciešams vien veikt pamatu izbūvi un moduļu montāžu, kā arī ēkas fasādes apdares darbus. Līdz ar to risinājums ļauj ietaupīt laika un finanšu resursus, kā arī ir videi draudzīgs, jo tiek ievērojami samazināts būvgružu apjoms.

Foto: Publicitātes foto

SIA «Forta Medical» līdzīpašnieks Guntis Rāvis norāda, ka «Veselības aprūpes nākotne ir moderna un augsti funkcionāla medicīna. Piemērota vide un telpas ir tā daļa, ko Latvijas uzņēmums var piedāvāt dažādiem eksporta reģioniem un vietējā tirgū. «Forta Medical» rūpnīcas jauda un tehnoloģiskie risinājumi pārsniedz lielāko Skandināvijas moduļu sistēmu ražotnes, kā arī ir konkurētspējīga ar nozīmīgāko Rietumeiropas moduļu ražošanas uzņēmumiem. Jēkabpils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas ir spējusi novērtēt risinājuma piemērotību tās vajadzībām, tāpēc īpaši jāuzteic Jēkabpils mēra atvērtība projekta īstenošanai.»

«Jēkabpils reģionālā slimnīca apkalpo plašu reģionu. Esam gandarīti, ka būsim pirmā Latvijas pilsēta, kas īstenos šāda veida projektu un sniegs iedzīvotājiem līdz šim visbiežāk tieši Rīgā pieejamu medicīnisko pakalpojumu. Tas slimnīcas pacientiem ļaus ekonomēt gan savu laiku, gan līdzekļus, kā arī paātrinās pacientu diagnostikas un ārstēšanas procesu,» tā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

SIA «Forta Medical» izveidots ar mērķi eksporta tirgos piedāvāt Latvijā ražotas moduļu konstrukcijas, galvenokārt attīstot medicīnas nozares un dzīvojamo ēku projektus. Risinājumi, kas ir paredzēti medicīnas iestādēm, ir ievērojami komplicētāki specifisko prasību dēļ. Tām ir nepieciešama īpaša ventilācijas un pieslēgumu sistēma, sterila vide, izcila starojuma un skaņas izolācija, dažādām iekārtām pielāgotas telpas, kā arī darbiniekiem un pacientiem piemēroti apstākļi. «Forta Medical» nodrošina augstas funkcionalitātes modeļu sistēmu ražošanu, kas ir piemērotas dažādu klasifikāciju ēku būvniecībā un attīstīšanā (t.sk. daudzstāvu dzīvojamo ēku ražošanā).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu