Latvijas banku sektors janvārī nopelna € 32,5 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas banku sektors šogad janvārī strādāja ar peļņu 32,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 28,9% mazāk nekā 2013.gada attiecīgajā laika periodā, zināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Avotiņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka janvārī ar peļņu darbojās 14 Latvijas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 88,9%.

Avotiņa norādīja, ka banku sektora kopējo noguldījumu apmērs janvārī sarucis par 1,5% jeb 325 miljoniem eiro. Rezidentu noguldījumi samazinājās par 7,5% jeb 802 miljoniem eiro, ko galvenokārt ietekmēja valdības noguldījumu sarukums par 601 miljonu eiro, kā arī sezonāla uzņēmumu noguldījumu samazināšanās. Savukārt nerezidentu noguldījumi palielinājās par 4,2% jeb 477 miljoniem eiro, ko pilnībā noteica ASV dolāra vērtības kāpums. FKTK pārstāve paskaidroja, ka divas trešdaļas nerezidentu noguldījumu ir ASV dolāros.

Savukārt banku sektora kopējais aktīvu apmērs mēneša laikā samazinājās par 0,2% jeb 68,4 miljoniem eiro, janvāra beigās sasniedzot 30,7 miljardus eiro.

Kredītportfelis janvārī pieauga par 0,9%, t.sk. rezidentu nefinanšu uzņēmumu kredītportfelis – par 0,3%, bet nerezidentu – par 5,3%, savukārt rezidentu mājsaimniecību portfelis būtiski nemainījās - samazinājās par 0,1%.

2013.gada janvārī banku sektora kopējā peļņa bija 45,683 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu