«adidas» Krievijā slēgs 200 veikalus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs «adidas» ceturtdien paziņoja, ka Krievijā slēgs 200 veikalus, šādu lēmumu skaidrojot ar rubļa vērtības krituma negatīvo ietekmi uz uzņēmuma darbību.

«adidas» jau pērnā gada augustā sāka pārskatīt attīstības stratēģiju Krievijā, ņemot vērā valsts ekonomikas problēmas.

Tajā laikā uzņēmums paziņoja, ka 2014.gadā samazinās Krievijā atvēršanai paredzēto jauno veikalu skaitu no 150 līdz 80.

Taču ceturtdien «adidas» pavēstīja, ka šogad kompānija pasaulē slēgs 290 veikalu, no kuriem aptuveni 200 atrodas Krievijā.

Vienlaikus uzņēmums gan nav atteicies no iepriekšējiem plāniem šogad Krievijā atvērt 100 jaunus veikalus.

Analītiķi vēsta, ka «adidas» lēmums slēgt Krievijā veikalus skaidrojams ar kompānijas optimizācijas pasākumiem un nepieciešamību atbrīvoties no zaudējumus nesošajiem veikaliem.

Tikmēr uzņēmuma vadība norāda, ka kompānijas darbību Krievijā negatīvi ietekmējis rubļa vērtības kritums un iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās.

Kā vēstīts, «adidas» ceturtdien paziņoja, ka pērn kompānija strādājusi ar 490 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir vairāk nekā 37% samazinājums salīdzinājumā ar 2013.gadu.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar Krievijas ekonomikas problēmām un sarežģījumiem golfa preču un aprīkojuma ražošanas biznesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu