Wall Street Journal: «Putina draugu» bankās ASV bloķēti 640 miljoni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Amerikāņu varasiestādes nobloķējušas divu «Putina draugu» banku aktīvus aptuveni 640 miljonu dolāru apjomā, atsaucoties uz Finanšu ministrijas datiem, vēsta laikraksts «The Wall Street Journal».

Sankciju rezultātā cietusi Jurija Kovaļčuka dibinātā banka «Rossija» un brāļu Rotenbergu «SNP-Bank». Šīs bankas bija vienas no pirmajām, kas tika iekļautas ASV «melnajā sarakstā».

Laikraksts saņēmis informāciju par bloķēto līdzekļu apjomu, nosūtot pieprasījumu uz Finanšu ministriju. Vissmagāk cietusi banka «Rossija», kurai iesaldēti 572 miljoni dolāru. Tie ir aptuveni 10% no bankas aktīviem atbilstoši 2013.gada datiem un ņemot vērā pašreizējo valūtas kursu. «SMP-Bank» bloķēti 65 miljoni dolāru jeb 2% aktīvu.

Teroristu organizācijas «Luhanskas tautas republika» kontā maksājumu sistēmā «Paypal» ASV Finanšu ministrija iesaldējusi 637 dolārus.

Banka «Rossija» dibinātāju un galveno akcionāru Kovaļčuku laikraksts dēvē par Putina «maku». Kad banka tika iekļauta ASV «melnajā sarakstā», Putins lika uz šo banku pārskaitīt savu algu, tāpat tur tika pārskaitīti vairāku valsts iestāžu līdzekļi. Tiesa gan, tas banku nav glābis no klientu zaudēšanas. Atbilstoši 2014.gada datiem šī banka bijusi viena no depozītu sarukuma līderēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu