Inflācija Krievijā februārī sasniedz 16,7%

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Inflācija Krievijā februārī sasniegusi 16,7%, valstij piedzīvojot straujāko cenu kāpumu kopš 2002.gada, ko izraisījušas zemās cenas un sankcijas, kuras pret Maskavu vērsušas rietumvalstis par agresiju pret Ukrainu.

Cenas, kas janvārī pieauga par 3,9%, februārī cēlušās vēl par 2,2%, ceturtdien paziņoja valsts statistikas dienests.

Visstraujāk kāpušās pārtikas cenas, kas gada laikā pieaugušas par 23,3%, tikai februārī to kāpumam sasniedzot 3,3%.

Pārtikas cenu pieaugumu veicinājis Krievijas ieviestais embargo lauksaimniecības preču importam no Eiropas Savienības (ES) un ASV, tādējādi reaģējot uz Rietumu sankcijām.

Vislielākais cenu kāpums ir krievu mājsaimniecībās regulāri lietotajiem dārzeņiem, piemēram, sīpolu, burkānu un biešu cenas februārī pieaugušas par aptuveni desmit procentiem.

Ekonomikas ministrija prognozē, ka inflācijas temps visstraujākais būs aprīlī, sasniedzot 17%, bet šī gada kopējā inflācija tiek prognozēta 12,2% līmenī.

Tiek lēsts, ka pērn inflācija Krievijā bija 11,4%, kas ir augstākais līmenis kopš 2008.gada krīzes. Savukārt 2013.gadā inflācija bija tikai 6,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu