Pētījums: Lielbritānijā bagātie var cerēt saglabāt labu veselību 20 gadus ilgāk nekā trūcīgie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lielbritānijas turīgie iedzīvotāji var cerēt saglabāt labu veselību gandrīz 20 gadus ilgāk nekā trūcīgie, ceturtdien paziņojis Nacionālais statistikas birojs.

Turīgo aprindu sievietes Lielbritānijā var cerēt saglabāt relatīvi labu veselību 71,3 gadus, bet trūcīgās daiļā dzimuma pārstāves - vien 52,2 gadus, teikts Nacionālā statistikas biroja ziņojumā.

Turīgie vīrieši savukārt var sagaidīt, ka laba veselība viņiem pieturēsies 70,5 gadus, bet nabagie, līdzīgi kā trūcīgās sievietes, var cerēt tikai uz 52,2 labas veselības gadiem.

Arī trūcīgo Lielbritānijas vīriešu un sieviešu paredzamais dzīves ilgums ir mazāks nekā bagātajiem, attiecīgi par deviņiem gadiem vīriešiem un septiņiem gadiem sievietēm.

Nacionālā statistikas biroja ziņojums balstās uz valdības veselības aprūpes statistikas datiem par periodu no 2011. gada līdz 2013. gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu