Vairāk nekā puse strādājošo mēdz iemigt darba vietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāds Īrijā veikts pētījums atklājis, ka vairāk nekā 60% strādājošo gadās darba vietā iemigt, raksta «Baltic Ireland».

Organizācijas «Peninsula Ireland» pētījumā vēl 72% aptaujāto atzinuši: lai paliktu nomodā, regulāri mēdz lietot kofeīnu saturošus dzērienus.

To cilvēku skaits, kuri aizmieg darba vietā, ir pieaudzis salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad 69% aptaujāto atzina, ka darba laikā mēdz aizmigt.

Organizācijas pārstāvis Alans Praiss pētījuma rezultātus raksturoja ar frāzi «attopieties, darba devēji».

Viņš teica: «Tajās nozarēs, kas prasa lielu koncentrēšanos un skaidru izpratni par veselības un drošības procesiem un prasībām, iemigšana varētu izraisīt nāvējošus negadījumus.»

Līdztekus tam, ka aizmigšana darba vietās rada lielāku iespējamību kļūdīties, miega trūkums var būt graujošs garīgajai veselībai un koncentrācijas līmenim.

«Darbiniekiem, kas darbā regulāri brauc garus attālumus, slikta koncentrēšanās varētu izmaksāt vairāk nekā tikai sabojāta uzņēmuma transportlīdzekļa remontu, ir apdraudētas cilvēku dzīvības,» brīdināja Praiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu