Valsts parāds februāra beigās - 8,1 miljards eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas centrālās valdības parāds 2015.gada februāra beigās bija 8,1 miljards eiro, atsaucoties uz operatīvajiem datiem, pavēstīja Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme.

Valsts parāds februāra beigās bija apmēram 32% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Valsts parāds februārī ir palielinājies par apmēram 100 miljoniem eiro, savukārt janvārī valsts parāds samazinājās par apmēram vienu miljardu eiro.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvija 16.janvārī Eiropas Komisijai atmaksāja aizdevumu 1,2 miljardu eiro apmērā starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros.

Latvijas centrālās valdības parāds 2014.gada beigās sasniedza 9,012 miljardus eiro, kas ir par 11,3% jeb 919 miljoniem eiro vairāk nekā pirms gada. 2014.gadā Latvijas ārējais parāds pieauga līdz 7,628 miljardiem eiro, bet iekšējais parāds - līdz 1,384 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu