EM: 14 gadu laikā Latviju pametuši 238 000 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēdējo 14 gadu laikā Latviju pametuši 238 000 cilvēku, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) apkopotie dati. Kopumā no 2000. līdz 2014.gadam iedzīvotāju skaits valstī sarucis par 16%.

EM Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Oļegs Barānovs trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja, ka divas trešdaļas no kopējā iedzīvotāju skaita samazinājuma ir tieši emigrācijas dēļ.

Barānovs informēja, ka emigrācijas vilnis Latvijā sācies 2009.gadā, un kopš tā laika no mūsu valsts uz dzīvi ārzemēs devušies 125 000 cilvēku. Pozitīvā tendence esot, ka no 2011.gada izbraukušo skaits samazinājies, savukārt pieaugusi imigrācija, tomēr tā neesot tik strauja kā emigrācija.

Galvenie iemesli, kuru dēļ latvieši būtu gatavi atgriezties dzimtenē, ir iespēja atrast darbu ar pienācīgu atalgojumu, secinājusi EM. Aprēķini liecina, ka būtiskākā

atgriešanās Latvijā varētu notikt, kad minimālā alga Latvijā būtu vienlīdzīga tām Eiropas Savienības (ES) valstīm, uz kurām cilvēki emigrējuši.

EM pārstāvji trešdien Saeimas komisiju iepazīstināja ar reemigrācijas atbalsta pasākumu plānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu