ASV pagarina sankcijas pret Krieviju par vienu gadu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama ir nolēmis pagarināt par vienu gadu sankcijas pret Krieviju, kuras viņš noteica 2014. gada 6. martā saistībā ar Krievijas rīcību Krimā, teikts trešdienas naktī Baltā nama interneta vietnē ievietotā paziņojumā.

ASV prezidents šajā paziņojumā norāda, ka pagājušajā gadā viņš vēl trīs reizes ieviesis papildu sankcijas sakarā ar Krievijas īstenoto Krimas okupāciju un aneksiju un citām Krievijas darbībām pret Ukrainu - 16. martā, 20. martā un 19. decembrī.

Obama 2014. gada 6. martā parakstīja dekrētu par sankciju ieviešanu pret juridiskām un fiziskām personām, «kuras grauj demokrātiskos procesus un institūcijas Ukrainā, apdraud Ukrainas mieru, drošību, stabilitāti, suverenitāti un teritoriālo integritāti, ir atbildīgas par valsts līdzekļu piesavināšanos vai paziņojušas par valsts varas nodibināšanu kādā Ukrainas daļā bez Kijevas valdības piekrišanas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu