Valsts budžeta deficīts pirmajos divos mēnešos - 23,1 miljons eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts konsolidētajā budžetā šogad janvārī un februārī izveidojies deficīts 23,1 miljona eiro apmērā, pavēstīja Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme, atsaucoties uz kases operatīvajiem datiem.

Februārī deficīts valsts budžetā bija 94,8 miljoni eiro, bet janvārī budžetā bija pārpalikums - apmēram 70 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka 2015.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 7,3 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi tiek plānoti 7,5 miljardu eiro apmērā. Valsts konsolidētā budžeta deficīta līmenis atbilstoši naudas plūsmai ir paredzēts 0,9% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi 2015.gadam ir plānoti 8,9 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi 9,2 miljardi eiro.

Vispārējās valdības budžeta deficīts atbilstoši Eiropas nacionālo un reģionālo kontu sistēmai 2015.gadā tiek prognozēts 247,6 miljoni eiro jeb 1% no IKP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu