EM līdz jūnijam valdībā jāiesniedz normatīvo aktu pakete par «Latvijas Gāzes» sadalīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ekonomikas ministrijai (EM) līdz šā gada 1.jūnijam jāizstrādā normatīvo aktu pakete, kas kalpos par pamatu AS «Latvijas Gāze» sadalīšanai, šodien lēma valdība.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pēc valdības sēdes žurnālistiem stāstīja, ka laiks normatīvo aktu sagatavošanai ir ļoti īss, taču EM darīs visu, lai tas tiktu izdarīts laikā.

«Šodien valdība konceptuāli atbalstīja sadalīt gāzes koncernu, tāpēc attiecīgi šim lēmumam EM gatavos likumdošanas paketi,» minēja ministre.

Tāpat Reizniece-Ozola atzina, ka

patlaban trūkst regulējuma par īpašumtiesību atsavināšanu.

«Tā ir sarežģītākā daļa. Vēl jādomā, vai nepieciešams izstrādāt atsevišķu likumu vai iekļaut kādā no esošajiem likumiem. Iespējams, vienkāršāk būs radīt atsevišķu likumu,» teica ministre.

Vaicāta, kādas būs sekas, j

a «Latvijas Gāze» neievēros termiņus un laikā nesadalīs uzņēmumu, ekonomikas ministre atzina, ka sekos soda sankcijas,

neminot konkrēti, kādas. «Šis mehānisms tiks paredzēts normatīvo aktu paketē - kas notiek tad, ja laicīgi netiek darītas minētās darbības,» sacīja Reizniece-Ozola.

Kā ziņots, valdība šodien atbalstīja «Latvijas Gāzes» dabasgāzes pārvades sistēmas operatora īpašumtiesību nodalīšanu no sadales sistēmas operatora līdz 2017.gada 3.aprīlim.

EM informēja valdību, ka «Latvijas Gāze» ir dabasgāzes pārvades, sadales un uzglabāšanas sistēmas operators. Tāpēc būtiskākais uzdevums, kas jāveic dabasgāzes tirgus reformu nākamajā posmā, ir pārvades sistēmas operatora nodalīšana no darbībām, kas saistītas ar dabasgāzes sadali vai tirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu