«Food Union» saņem eksportam būtisku starptautisku sertifikātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piena pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas piena kombināts» (RPK) kā pirmais Latvijā saņēmis specifisku produkcijas drošības sertifikātu, kas apliecina uzņēmuma atbilstību starptautiskajiem standartiem, un ir ļoti nozīmīgs solis uzņēmuma eksporta tirgu attīstīšanā, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš norādīja, ka saņemtais FSSC 22000 standarta sertifikāts tiek atzīts kā apliecinājums pasaulē stingrākajām piena produkcijas standarta prasībām.

«Šī sertifikāta saņemšana ir ļoti nozīmīgs solis eksporta tirgu attīstīšanā, jo ir ne tikai apliecinājums produktu kvalitātei, bet arī būtisks ieguldījums reputācijas un konkurētspējas veicināšanā. «RPK» ir viens no diviem pirmajiem uzņēmumiem Latvijā, kas izpildījis šīs standarta prasības, tuvākajā laikā to varētu saņemt arī AS «Valmieras piens«,» sacīja Staņēvičs.

Standarts FSSC 22000 ir attiecināms uz pārtikas produktu ražotājiem, un atbilstība šim standartam nodrošina pārtikas nekaitīgumu visos pārtikas aprites ķēdes posmos. FSSC 22000 ir atzīts Globālajā pārtikas nekaitīguma iniciatīvā, kuras mērķis ir nodrošināt pārliecību mazumtirgotājiem par pārtikas produktu drošību uzņēmumos visā pasaulē.

Kā ziņots, RPK un AS «Valmieras piens» apvienošanos vienotā koncernā «Food Union» Konkurences padome atļāva 2012.gada 9.maijā, piemērojot vairākus nosacījumus, kas ļaus aizsargāt zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% «Valmieras piena» akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investoru Andreja un Sergeja Beshmeļņicku piesaistīšanu uzņēmumam.

«Food Union» patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. «Food Union» ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu