Līdz martam «KVV Liepājas metalurgā» darbā pieņemti 133 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šogad līdz februāra beigām metalurģijas uzņēmumā «KVV Liepājas metalurgs « pieņemti 133 darbinieki, pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

«Laikā no 1.janvāra līdz 27.februārim no NVA uzskaitē esošajiem, pieņemti darbā ir 133 darbinieki,» sacīja Baumane, vienlaikus norādot, ka NVA ir informācija tikai par tiem bijušajiem «Liepājas metalurga» darbiniekiem, kuri bija reģistrēti NVA Liepājas filiālē.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «KVV Liepājas metalurgs» februāra beigās bija saražojis pirmos piecus tūkstošus tonnu tērauda armatūras.

Tāpat ziņots, ka «KVV Liepājas metalurgs» februāra vidū sāka velmētas darbību testa režīmā - tehnoloģisko iekārtu pārbaudes un ražošanu velmētavā. Sākotnējās velmētavas ražošanas jaudas būs ap 35 tūkstošiem tonnu tērauda armatūras mēnesī, nodarbinot aptuveni 550 darbinieku. Ražotnes darbības atsākšana notiks divos posmos - pirmajā posmā sākta darbība velmētavā, bet vēlāk paredzēts sākt ražošanu arī tēraudkausēšanas cehā.

Pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai «KVV Group». Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu