«Rīgas kuģu būvētavas» zaudējumi pērn - € 1,088 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kuģu būves un remonta uzņēmums «Rīgas kuģu būvētava» pērn strādāja ar 17,896 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir trīs reizes mazāk nekā 2013.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 43,5% un bija 1,088 miljoni eiro, liecina biržā «Nasdaq Riga» iesniegtais nerevidētais finanšu pārskats.

Kompānijas ieņēmumi no kuģu būves 2014.gadā bija 7,85 miljoni eiro, kas ir 6,8 reizes mazāk nekā 2013.gadā, bet ieņēmumi no kuģu remonta - 9,74 miljoni eiro, kas ir par 3,9 reizēm mazāk.

«Rīgas kuģu būvētavas» vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija kopumā veica 51 kuģa remontdarbus, kas ir par deviņiem kuģiem mazāk nekā 2013.gadā. Pērn tika uzbūvēti un nolaisti ūdenī četri kuģu korpusi un pēdējais no pieciem «Swath» tipa patruļkuģiem Aizsardzības ministrijas vajadzībām - kuģis «Rēzekne», kā ārī tika veikta Somijas karakuģa modernizācija kuģa korpusa palielināšanai.

«Rīgas kuģu būvētava» 2013.gadā strādāja ar 53,731 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 4,9 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta 1,927 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija «Rīgas kuģu būvētava» specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā un ir viens no lielākajiem šādiem uzņēmumiem Baltijas jūras piekrastē. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir «Remars-Rīga», kas ietilpst koncernā «Eiroholdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu