Rīgas ostā plāno piestāt 66 kruīza kuģi, atvedot 70 000 tūristu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas osta līdz šim ir saņēmusi 66 kruīza kuģu vizīšu pieteikumus 2015.gadam, kas ir par astoņiem kuģiem vairāk nekā pērn, pastāstīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Laura Apoga.

Šā gada kruīzu sezona Rīgas ostā sāksies 5.maijā ar kruīza kuģa «Aida Cara» ierašanos. «Tieši šī kuģa vizīte ir īpašs notikums, jo ne tikai šī būs pirmā «Aida Cara» kuģa vizīte Rīgā, bet arī pašas vācu kruīzu līnijas «Aida» pirmā vizīte Rīgas ostā,» sacīja Apoga.

Sezonas laikā vēl pirmo reizi Rīgu apmeklēs amerikāņu līnijas «Royal Caribbean International» kuģis «Serenade of the Seas», «Princess Cruises» līnijas kuģis «Sea Princess», «Travel Dynamics International» kuģis «Corinthian» un vācu kompānijas «TUI Cruises» jaunākais flotes kuģis «Mein Schiff 4».

Apoga prognozēja, ka šogad Rīgā ar kruīza kuģiem varētu ierasties aptuveni 70 tūkstoši tūristu. Kruīzu sezonu plānots noslēgt 6.oktobrī.

2014.gadā ostā ienāca 58 kruīza kuģi un tika apkalpoti 60,8 tūkstoši pasažieru.

Pašlaik no Rīgas ostas regulāra pasažieru prāmju satiksme ir tikai uz Stokholmu (Zviedriju).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu