«Zemnieku saeima»: lielveikali atsakās iepirkt Latvijā audzētus dārzeņus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas lielie veikalu tīkli atsakās iepirkt Latvijā audzētus dārzeņus, priekšroku dodot lētākajai importa produkcijai, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica biedrības «Zemnieku saeima» priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš norādīja, ka dārzeņu audzētājiem šobrīd klājas ļoti grūti, pēc Krievijas embargo noteikšanas. «Polijas dārzeņu ļoti veiksmīgi ienāca Latvijas tirgū. Veikalu ķēdes nebūt nav atsaucīgas attiecībā uz Latvijas dārzeņiem - šobrīd jau parādās ziņas, ka veikalu ķēdes atsakās [pieņemt Latvijas produkciju]. Viņi saka, cienījamie bāleliņi, savu produkciju nevedat un neaudzējat, jo mēs tik dārgi nopirkt nevaram,» klāstīja Lazdiņš.

Uz jautājumu, kuras veikalu ķēdes tā rīkojas, «Zemnieku saeimas» vadītājs atklāja, ka abas lielās veikalu ķēdes -

«Gan «Rimi», gan «Maxima» ļoti skaidri norāda, ka tik dārgus salātus vai citus dārzeņus mēs neiepirksim, mums ir pieejami tirgū lētāki, paldies par sadarbību».

Viņš uzsvēra, ka importa produkcija ir izstūmusi Latvijas dārzeņus no tirgus. «Ar katru mēnesi izstumj arvien vairāk un vairāk. (..) Te mēs bez tādas kopīgas sadarbības gan lauksaimniekiem, gan pārstrādātājiem, veikalu ķēdēm, valdību, mēs to sektoru nespēsim nosargāt,» atzina Lazdiņš.

«Zemnieku saeima» ir dibināta 1999.gadā. Tās biedri ir gandrīz 900 Latvijas zemnieku no visām lauksaimniecības nozarēm, kuri apsaimnieko vairāk nekā 500 tūkstošus hektāru zemes. Organizācijas mērķis ir aizstāvēt biedru intereses, aktīvi iesaistoties likumdošanas veidošanas un pilnveidošanas procesos, veidot ilgtspējīgu uz attīstību orientētu lauksaimniecības politiku Latvijā un popularizēt lauksaimniecību kā vienu no Latvijas valsts prioritārajām nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu