Grieķijas premjers pēc Vācijas balsojuma sola «sākt smagi strādāt»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs piektdien solīja «sākt smagi strādāt», lai ekonomisko problēmu māktajā valstī īstenotu vitāli svarīgās reformas. Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā pēc tam, kad Vācijas parlaments uz četriem mēnešiem bija pagarinājis Grieķijas ekonomikas glābšanas programmu.

«Grieķija ir pārvarējusi svarīgu šķērsli. Šis ir laiks reformām, kas mūsu valstij ir vajadzīgas, un ko neviena valdība līdz šim nav centusies īstenot, jo pastāvēja saistības ar ietekmīgām interesēm,» intervijā telekanālam «Euronews» sacīja premjers.

«Vācijas parlaments šodien uzticības balsojumā nodeva balsi Eiropai. Eiropa tagad ir atzinusi, ka Grieķija ir pāršķīrusi jaunu lappusi. Mēs sākam smagi strādāt, lai izmainītu Grieķiju Eiropā, kas maina virzienu,» viņš piebilda.

«Sociālā taisnīguma valdība» tagad sāks īstenot «nerimstošus pūliņus, lai atjaunotu fiskālo un sociālo taisnīgumu un tajā pat laikā palielinātu valsts ieņēmumus,» sacīja premjers.

Valdība panāks, ka visi grieķi maksā pienācīgu daļu nodokļos, tiek izveidota efektīva valsts administrācija, tiek «sagrauti» karteļi, tiek stiprināta meritokrātija, caurskatāma pārvalde, vienlīdzīgas iespējas, «sociālais jūtīgums» un likuma vara.

Grieķijas kreditori otrdien pagarināja Grieķijas glābšanas programmu 240 miljardu eiro apjomā, šādi reaģējot uz ierosināto reformu sarakstu, kas tai ir jānostiprina nākamo divu mēnešu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu