Vācijas parlaments apstiprina Grieķijas glābšanas programmas pagarināšanu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Vācijas parlamenta apakšpalāta ar ievērojamu balsu vairākumu piektdien apstiprināja Grieķijas palīdzības programmas termiņa pagarināšanu uz četriem mēnešiem.

Šāds balsojums, kas nodrošināts, neskatoties uz plaši izplatīto skepsi Vācijā attiecībā uz Grieķijas spējām atmaksāt parādsaistības, jau bija gaidāms, ņemot vērā kancleres Angelas Merkeles koalīcijas vairākumu un to, ka arī opozīcijā esošās partijas bija paudušas atbalstu.

Vācijas parlamenta apakšpalātā par Grieķijas palīdzības programmas pagarināšanu nobalsoja 542 likumdevēji, 32 divi balsoja «pret», bet 13 likumdevēji atturējās.

Kā ziņots, eirozonas dalībvalstu finanšu ministri otrdien apstiprināja Grieķijas lūgumu pagarināt valsts palīdzības programmas termiņu uz četriem mēnešiem.

Šādu lēmumu ministri pieņēma pēc tam, kad viņi bija apstiprinājuši Grieķijas iesniegto ekonomikas reformu sarakstu, ko valstij apmaiņā pret palīdzības programmas pagarināšanu pieprasījuši starptautiskie aizdevēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu