Privatizācijas aģentūras valdē turpmāk darbosies Vladimirs Loginovs un Juris Vaskāns

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šodien notikušajā Privatizācijas aģentūras ārkārtas akcionāru sapulcē tika iecelta jauna aģentūras valde, par aģentūras valdes priekšsēdētāju atkārtoti ieceļot Vladimiru Loginovu, bet par valdes locekli - Juri Vaskānu.

Ekonomikas ministrijā informēja, ka Loginovs PA valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda jau kopš 2014.gada novembra, iepriekš viņš bijis PA Komercdarbības dienesta vadītājs, kā arī investora piesaistes bankai «Citadele» projekta vadītājs.

Savukārt Vaskānam jau ir iepriekšēja darba pieredze PA valdes locekļa amatā, viņš bijis arī bankas «Citadele» un «Parex bankas» padomes loceklis.

PA valdes locekļu kandidātu atlases nominācijas komisija izvērtēja konkursā saņemtos kandidātu pieteikumus, no kuriem tie, kas saņēmu visaugstāko novērtējumu un atbilda kandidātiem izvirzītajiem kritērijiem, tika izvirzīti izvērtēšanai ekonomikas ministrei. Pēc kandidātu izvērtēšanas ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pieņēma lēmumu par divu kandidātu iecelšanu PA valdē.

PA valdes locekļu kandidātu atlases process tika organizēts atbilstoši Publiskās personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā ietvertajiem nosacījumiem, kas paredz valdes locekļu atlasi atbilstoši labas korporatīvās pārvaldības principiem, kas nodrošinot atklātu, godīgu un profesionālu valdes locekļu atlasi. Attiecīgi ekonomikas ministre izveidoja nominācijas komisiju, kuras sastāvā bija pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, kā arī neatkarīgie eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu