«Stendera» vadība nodota bijušajam koncerna «L'Oreal» mārketinga vadītājam Laportam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Latvijas kosmētikas ražotājas SIA «Stenders» valdes priekšsēdētāju kļuvis bijušais parfimērijas un kosmētikas koncerna «L'Oreal» mārketinga vadītājs Žiljēns Laports, apstiprina «Stendera» mārketinga un komunikāciju vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

Tikmēr nu jau bijušais valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš kļuvis par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju. Izmaiņas uzņēmumā reģistrētas šā gada 20.februārī. Bērziņš uzņēmuma dažādos amatos ir darbojies kopš 2001.gada.

Darbu valdē turpina valdes loceklis Rolands Pupkevičs, savukārt padomē darbu turpina padomes priekšsēdētāja vietniece Ieva Eglīte un padomes locekle Astra Neimane.

Kā stāsta Čipa-Ziemele, sadarbība ar Laportu sākta pērn. Viņš uzņēmumam sniedza konsultācijas produktu attīstības, biznesa un zīmola attīstības jautājumos.

Kopā analizējot uzņēmuma līdzšinējo darbību, «Stendera» komanda apzinājusies, ka 14 gadu darbības laikā ir izveidoti labi pamati zīmola, produktu izstrādes, ražošanas un uzņēmuma attīstībai.

«Lai sasniegtu mērķi un vīziju kļūt par pasaulē pazīstamu kosmētikas zīmolu, nepieciešamas labas starptautiskas zināšanas par biznesa un zīmola vadību un attīstību ikdienas darbībās un lēmumos. Tādēļ pēc vairāku mēnešu sarunām Laports ir pieņēmis uzaicinājumu kļūt par uzņēmuma «Stenders» vadītāju un valdes priekšsēdētāju, pārņemot šos pienākumus no līdzšinējā vadītāja Bērziņa,» skaidro Čipa-Ziemele.

Koncernā «L'Oreal» Laports ir strādājis deviņus gadus, vadot starptautisko mārketingu un attīstot dažādus «L'Oreal» grupas zīmolus Parīzē. No 2004. līdz 2006. gadam Laports ir strādājis arī Rīgā, vadot «L'Oreal» globālo attīstību Baltijā. Pēc tam vairākus gadus viņš ir strādājis franču kosmētikas uzņēmuma «L'Occitane» grupā, kā arī bijis angļu kosmētikas zīmola «Crabtree & Evelyn» globālās attīstības vadītājs.

Kā atzīmē padomes priekšsēdētājs Bērziņš, Laports ar savu pieredzi palīdzēs uzņēmuma «Stenders» zīmolam kļūt spēcīgākam un veiksmīgākam ceļā uz starptautisko atpazīstamību, piesaistot jaunus starptautiskus partnerus un kopumā veicinot uzņēmuma izaugsmi.

Kā ziņots, uzņēmuma provizoriskie rezultāti liecina, ka 2014.gadu «Stenders» pabeidzis ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir līdzīgi kā 2013.gadā. Taču kopumā, atskatoties uz aizvadīto gadu, uzņēmums ir apmierināts ar rezultātu. Par pagājušā gada peļņas rādītāju Čipa-Ziemele komentārus nesniedz.

2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 233 114 eiro apmērā, bet 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 291 987 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā sarucis par 0,4% - no 6,47 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 6,45 miljoniem 2013.gadā.

SIA «Stenders» dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 436 899 eiro. «Stendera» lielākā īpašniece ir Eglīte, kurai pieder 76,77% daļu, investīciju uzņēmumam «BaltCap» pieder 20% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,66%, bet Bērziņam un Zanei Dreimanei - pa 0,78% daļu, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu