LTAB: Latvijā OCTA tirgū, visticamāk, jauni dalībnieki neparādīsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijā transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas tirgū, visticamāk, jauni dalībnieki neparādīsies, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

«Es neprognozēju, ka varētu parādīties vēl kāds, jo tik mazā tirgū kā Latvija jau tāpat ir daudz spēlētāju. Drīzāk varētu notikt kāda pārņemšana vai apvienošanās. Galu galā 2016.gadā būs vēl stingrākas prasības attiecībā uz apdrošinātāju kapitālu un tādēļ apdrošinātāji drīzāk būs tendēti domāt par apvienošanos un kapitāla audzēšanu,» teica Stengrevics.

Uz jautājumu, vai ir iespējams, ka Latvijā kāds apdrošinātājs varētu atteikties no OCTA kā no zaudējumus nesoša veida, LTAB vadītājs atbildēja - ja apdrošinātājs nepiedāvā OCTA, tas nozīmē, ka klientiem netiek piedāvāts pilns apdrošināšanas pakalpojumu spektrs, tāpēc lielām kompānijām tas diezin vai ir pieņemams risinājums.

«Jā, ir arī tādi apdrošinātāji, kas, redzot šos zaudējumus, savlaicīgi ir samazinājuši OCTA portfeli. Viņi saviem klientiem, ja ir tāda nepieciešamība, var piedāvāt arī OCTA un ar dzīvi kopumā ir apmierināti. Ir arī tādi apdrošinātāji, kas OCTA portfeli ir uzaudzējuši ļoti lielu. Tiem kaut ko mainīt savukārt ir grūti fiziski. Ja klāt nenāk jauni klienti, tad prasības kādu laiku saglabājas un ir jautājums, vai tam pietiek naudas. Turklāt Latvijā nereti OCTA ir vienīgais apdrošināšanas veids, ko vairums cilvēku vispār lieto. Tādēļ, ja no tā atsakās, tad ko tas apdrošinātājs vispār apdrošinās? Savākt lielu portfeli ar, piemēram, īpašumu apdrošināšanu jau nav nemaz tik viegli. OCTA gan ir apdrošināšanas veids, kas arī citās Eiropas valstīs ļoti reti nes peļņu,» sacīja Stengrevics.

Latvijā OCTA apdrošināšanu piedāvā 11 risku apdrošināšanas kompānijas.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu