Katrs ceturtais «Līvu akvaparka» apmeklētājs pērn bija tūrists no Krievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ceturtā daļa jeb 25% no kopējā «Līvu akvaparka» apmeklētāju skaita pērn bija tūristi no Krievijas, aģentūru LETA informēja «Līvu akvaparka» izpilddirektore Velta Lasmane.

Viņa norādīja, ka kopumā pērn «Līvu akvaparkā» uzņemti ap 253 000 apmeklētāji, no kuriem puse ir Latvijas iedzīvotāji, bet otra puse - ārvalstu apmeklētāji, no kuriem puse ir bijuši apmeklētāji no Krievijas.

Kopumā gada laikā «Līvu akvaparku» apmeklējuši cilvēki no gandrīz 100 pasaules valstīm. Taču pēdējo gadu laikā novērots, ka ik gadu pieaug apmeklētāju skaits no Somijas, atzina Lasmane.

Viņa teica, ka apmeklētāju skaita pieaugums no citām valstīm, kas nav Krievija, ir pozitīva tendence kontekstā ar jauno ģeopolitisko situāciju Krievijas un Ukrainas konflikta dēļ.

Tā kā patlaban nav prognozējams, kad situācija Krievijas un Ukrainas attiecībās normalizēsies, strauju apmeklētāju pieaugumu ne tikai no Krievijas, bet arī no citiem tirgiem gaidīt nevar, skaidroja izpilddirektore.

Kā ziņots, pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, par 6% sarucis Krievijas tūristu skaits Latvijā, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) un Tūrisma attīstības valsts aģentūras informācija par tūrisma nozares rādītājiem 2014.gadā.

Izvērtējot Krievijas ienākošo tūristu plūsmu pa mēnešiem, EM secina, ka Krievijas tūristu skaits samazinājies, jau sākot ar jūliju, un ir zemāks par 2013.gada rādītājiem. Taču rādītāji joprojām ir augstāki par 2012. vai 2011.gada datiem par Latvijas tūrisma mītnēs apkalpoto viesu skaitu no Krievijas.

«Līvu akvaparks» strādā kopš 2003.gada un ir lielākais daudzfunkcionālais ūdens atrakciju parks Ziemeļeiropā, kurā ik gadu atpūšas ap 300 000 cilvēku no Latvijas un kaimiņvalstīm.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Akvaparks» 2013.gadā apgrozīja 3 819 632 eiro un nopelnīja 533 118 eiro.

SIA «Akvaparks» reģistrēta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 130 000 eiro. Uzņēmuma 61,11% daļu pieder SIA «Korporatīvā sabiedrība», 16,94% daļu Eugenijum Gedžum, 12,29% - Nataljai Alperšteinai un 9,66% daļu - SIA «M&M Land». Tā valdes priekšsēdētājs ir Pēteris Šmidre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu