Merkele noraida iespēju atlaist Grieķijas parādus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien noraidīja iespēju atlaist parādus Grieķijai, ko tās jaunā valdība izvirzījusi par savu prioritāti. Grieķija starptautisko finansiālo palīdzību pēdējo gadu laikā lūgusi divreiz un tās kopējais apmērs sasniedzis 240 miljardus eiro.

«Parādus pēc paša gribas jau atlaiduši privātie kreditori, bankas Grieķijas parādu jau ir samazinājušas par miljardiem,» intervijā laikrakstam «Hamburger Abendblatt» pavēstīja Merkele. «Es neparedzu jaunu parādu atlaišanu.»

«Eiropa turpinās izrādīt savu solidaritāti ar Grieķiju, kā arī ar citām krīzes smagi skartām valstīm, ja šīs valstis veic reformas un izmaksu samazināšanas pasākumus,» norādīja kanclere.

Eiropas Savienība (ES) un Vācija brīdinājusi, ka sagaidāms niecīgs atbalsts Grieķijas jaunās valdības iecerei parādsaistības samazināt uz pusi.

Kā ziņots, svētdien notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās uzvarēja kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, kas sola pārskatīt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Grieķijas valdība jau šonedēļ pārsteidza Briseli, paziņojot par radikālu valsts glābšanas programmas pārskatīšanu, solot atcelt vairākus desmitus privatizāciju darījumu, par kuriem vienošanos ar kreditoriem panāca iepriekšējā valdība.

Tāpat valdība paziņoja, ka atcels kreditoriem paustos svarīgākos budžeta solījumus, atjaunos minimālo algu līdz pirmskrīzes līmenim un darbā pieņems vairākus tūkstošus atlaisto valsts ierēdņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu