Vācija aptur likumu par minimālā atalgojuma stundas likmes piemērošanu autopārvadājumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien Satiksmes ministrija ir saņēmusi informāciju, ka Vācijas valdība pieņēmusi lēmumu uz laiku atlikt likumu par minimālā atalgojuma stundas likmes piemērošanu autopārvadātājiem, kuri šķērso Vācijas teritoriju, veicot tranzīta autopārvadājumus.

Kā informēja ministrijā, Vācijas sociālo un darba lietu ministre Andrea Nālesa paziņoja, ka Vācijas puse sagaidīs Eiropas Komisijas lēmumu, lai Vācijas jaunā likuma normas neierobežotu brīvu pakalpojumu sniegšanu Eiropas Savienībā.

Apturētais likums attiecībā uz algām paredzēja minimālā atalgojuma likmi 8,50 eiro stundā, kas attiektos arī uz Latvijas autopārvadātājiem.

Transporta kompānijas «Kurbads» pārstāvis Mārtiņš Eglītis aģentūrai LETA uzsvēra, ka pozitīvi vērtē šo Vācijas valdības lēmumu, jo tas kopumā esot labs pavērsiens. Vienlaikus gan viņš atzina, ka līdz galam situācija arī līdz šim nebija skaidra un nav īsti izsvērts, kā pārvadātājus ietekmētu Vācijas likums.

Kā ziņots, satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) transporta komisāri Violetu Bulcu, apspriedis arī izmaiņas Vācijas normatīvajos aktos attiecībā uz darba samaksu, kas paredz minimālo atalgojumu par katru Vācijas teritorijā nostrādāto stundu un kas attieksies arī uz autopārvadātājiem. No ES pārstāves saņemts apliecinājums, ka Brisele aktīvi iesaistīsies jautājuma risināšanā.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, Bulca apliecinājusi, ka Eiropas Komisijas (EK) dienesti ir aktīvi iesaistīti jautājuma izvērtēšanā. EK šobrīd strādājot ar Vāciju un esot apņēmības pilna rast risinājumu sarunu ceļā.

Jau ziņots, ka stājušās spēkā izmaiņas Vācijas normatīvajos aktos attiecībā uz darba samaksu, kas paredz minimālo atalgojumu par katru Vācijas teritorijā nostrādāto stundu 8,50 eiro bruto apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu