«Rīgas kuģu būvētavai» nav pasūtījumu no Krievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Saistībā ar ekonomisko situāciju Krievijā pašlaik AS «Rīgas kuģu būvētava» nav pasūtījumu no šīs valsts. 2013.gadā vēl bija pasūtījumi no Krievijas gan kuģu būvei, gan remontam, bet tagad uzņēmums pret tiem izturas ar piesardzību, sacīja «Rīgas kuģu būvētavas» valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs.

Jautāts, kādas ir prognozes par šo gadu - vai pasūtījumi no Krievijas varētu parādīties vai tomēr pret šo reģionu tagad tiek ievērota piesardzība -, Skvarnovičs skaidroja, ka visas piemērotās sankcijas, rubļa vājums liek būt ļoti piesardzīgiem.

«Pirmkārt, valsts pasūtījumi tiek veikti Krievijas rūpnīcās un tos nemaz neļauj izvietot ārpus valsts. Otrkārt, ja pasūtītājs norēķinus vēlas veikt rubļos, tad šādus pasūtījumus nemaz nepieņemam, bet, ja norēķini paredzēti eiro, tad vienalga abām pusēm ir liels risks un neparedzama gala summa. Būvējot jebkuru kuģi, jārēķinās vismaz ar 10-12 mēnešiem pat vismazākajam kuģim, tāpēc nav skaidrs, kāda būs situācija šī termiņa beigās. Tāpēc pašlaik neriskējam uzņemties pasūtījumus no Krievijas. Esam piesardzīgi un gribam saprast, kā nākotnē attīstīsies situācija,» sacīja Skvarnovičs.

Vēl 2013.gadā tika ziņots par vairākiem peldošo restorānu pasūtījumiem no Krievijas. Jautāts, vai šis projekts jau ir beidzies, Skvarnovičs stāstīja, ka kopumā rūpnīca uzbūvēja četrus peldošos restorānus, tie tika nodoti pasūtītājiem, un šis projekts ir pabeigts.

«Pašlaik notiek pārrunas par vēl kādu līdzīgu projektu, bet, tā kā pasūtītājs ir Krievijā, tad grūti prognozēt, kā šīs pārrunas beigsies. Mums nav problēmu būvēt, problēma ir, vai pasūtītājs to var finansēt,» piebilda Skvarnovičs.

AS «Rīgas kuģu būvētava» (RKB) 2014.gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar 12,386 miljonu eiro apgrozījumu, bet tīrie zaudējumi sasnieguši 1,281 miljonu eiro. 2013.gadā tajā pašā laika posmā kopējais neto apgrozījums bija 43,582 miljoni eiro, bet zaudējumi - 1,605 miljoni eiro.

RKB tīrie zaudējumi 2013.gadā bija 1,927 miljoni eiro, bet apgrozījums - 53,731 miljons eiro.

RKB lielākais akcionārs, kam pieder 49,86% akciju, ir AS «Remars-Rīga», savukārt «Remars-Rīga» lielākais akcionārs ir Vasilijs Meļņiks. Citi akcionāri pērn gada beigās bija privātpersonas, kam pieder 34,73%, un citas statūtsabiedrības, kam pieder 15,41%.

RKB asociētās sabiedrības ir AS «Tosmares kuģubūvētava» (līdzdalība 49,72%) un SIA «Remars Granula» (līdzdalība 49,8%). RKB dibināta 1995.gadā.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas «Nasdaq Riga» Otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu