Latvijai būs jāsniedz ziņas par ASV pilsoņu atvērtajiem kontiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma vairākus likumprojektus, kas paredz noteikt pienākumu Latvijas finanšu iestādēm sniegt informāciju par ASV pilsoņu atvērtajiem kontiem.

Kredītiestāžu likuma grozījumi izstrādāti, lai Latvija izpildītu saistības, kas paredzētas starpvaldību līgumā «Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgums par starptautisko nodokļu pienākumu izpildes uzlabošanu un likuma par ārvalstu kontu nodokļu pienākumu izpildi (FATCA) ieviešanu».

Tāpat Saeima pieņēma grozījumus likumā par nodokļiem un nodevām, paredzot, ka Valsts ieņēmumu dienests sniegs informāciju ASV kompetentajām iestādēm par Latvijas un ASV pilsoņu atvērtajiem kontiem abu valstu finanšu iestādēs.

Likums par ārvalstu kontu nodokļu pienākumu izpildi jeb FATCA Latvijā tiek ieviests, balstoties Latvijas un ASV nodokļu administrāciju sadarbībā.

ASV FATCA ieviesa 2010.gadā, lai cīnītos pret izvairīšanos no nodokļu samaksas, palielinātu caurskatāmību un iegūtu informāciju par kontiem, kurus ASV nodokļu maksātāji ir atvēruši citās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu