VID: Nodokļu ieņēmumi budžetā pagaidām pildās kā plānots

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Janvārī nodokļu ieņēmumi budžetā «pildās» un nav būtisku signālu, kas liecinātu, ka nevarētu izpildīt šogad plānoto, intervijā LTV raidījumā «Rīta Panorāma» noradīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

VID 2015.gadā apņēmies nodokļos iekasēt par 380 miljoniem eiro vairāk nekā aizvadītajā gadā. Pētersone atzina, ka plāns sastādīts optimistiski un plānotā pieauguma panākšana ir liels izaicinājums.

Galvenais akcents šogad tikšot likts uz būtisku ēnu ekonomikas mazināšanu.

Jau vēstīts, ka pērn nodokļi iekasēti gandrīz 100% apmērā, lai izpildītu plānoto, pietrūkuši vien 12 miljoni eiro. Šomēnes preses konferencē Pētersone informēja, ka VID administrēto budžeta ieņēmumu plāns 2014.gadā ir izpildīts par 99,8%. Salīdzinot ar 2013.gadu, VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi ir palielinājušies par 3,7%.

2013.gadā VID administrētie budžeta ieņēmumi bija 7,084 miljardi eiro, bet 2014.gada ieņēmumu plāns paredzēja 7,096 miljardu eiro ieņēmumus. Tomēr 2014.gadā budžeta ieņēmumi auguši par 253,96 miljoniem eiro.

VID vadītāja šo rezultātu vērtē kā salīdzinoši labu un akcentē, ka ļoti labi veicies iedzīvotāju ienākumu nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu iekasēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu