«Lattelecom» pērn nopelna par 7% vairāk - € 30 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Elektronisko pakalpojumu sniedzēja «Lattelecom» koncerns pērn nopelnījis 30,1 miljonu eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2013.gadā, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

«Lattelecom» koncerna apgrozījums pērn palielinājies par 1,5% - līdz 191 miljonam eiro.

«»Lattelecom» 2014.gads ir bijis veiksmīgs, apstiprinot pareizi izvēlēto uzņēmuma stratēģiju – palielinājusies uzņēmuma vērtība, esam turpinājuši investēt pakalpojumu pieejamībā un attīstībā – gan optiskā tīkla infrastruktūrā, gan bezmaksas WiFi punktu izbūvē - visā Latvijā šobrīd ir pieejami vairāk kā 4300 WiFi punkti, Rīga kļuvusi par Eiropas WiFi galvaspilsētu, savukārt pateicoties optiskā tīkla plašajai pieejamībai, interneta pieslēgumus ar ātrumu virs 100Mbps, Latvijā lieto proporcionāli visvairāk cilvēku Eiropas Savienībā,» norādīja «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

Viņš atzīmēja, ka negatīvu ietekmi «Lattelecom» finanšu rezultātos, līdzīgi kā iepriekšējos gados, rada «Latvijas Mobilais Telefons» (LMT) peļņas samazinājums 2014.gadā.

Gulbis arī informēja, ka «Lattelecom» kopējais televīzijas pakalpojumu klientu skaits 2014.gadā pirmo reizi pārsniedzas fiksēto balss telefonijas lietotāju skaitu, savukārt vairāk kā puse «Lattelecom» platjoslas interneta pakalpojumu klientu lieto optiskā tīkla pieslēgumu, kas nodrošina augstu datu pārraides ātrumu līdz pat vienam gigabaitam sekundē.

«Lattelecom» grupā ir pieci uzņēmumi - «Lattelecom», «Lattelecom BPO», «Citrus Solutions», «Lattelecom Technology» un «Baltijas Datoru akadēmija». «Lattelecom» pieder arī 23% LMT daļu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Lattelecom» koncerns 2013.gadā strādāja ar 188,21 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% mazāk nekā gadu iepriekš, tāpat arī koncerna peļņa samazinājās par 10,1% un bija 28,15 miljoni eiro.

«Lattelecom» piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. «Lattelecom» īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu «TeliaSonera» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu