Tūrisma gadatirgū sevi prezentēs sen neredzētas valstis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū «Balttour 2015» savu piedāvājumu šogad prezentēs valstis, kas daudzus gadus no izstādes redzesloka bija nozudušas, tikmēr mazākā apjomā nekā citkārt būs pieejams Krievijas piedāvājums, pastāstīja izstādes pārstāvji.

Kopumā «Balttour» piedāvās divas tematiskās halles - «Apceļo Latviju!», kurā vienuviet pulcēsies vietējie uzņēmēji, un halli «Atklāj pasauli!», kur savu piedāvājumu ceļojumiem uz ārvalstīm prezentēs Latvijas tūroperatori un aģenti, kā arī visdažādāko pasaules valstu tūrisma nozares pārstāvji.

Šogad izstādē ģeopolitiskās situācijas dēļ būs mazāk Krievijas pārstāvju, toties savu piedāvājumu prezentēs arī tādas valstis, kas «Balttour» nav piedalījušās gadiem ilgi, žurnālistiem pastāstīja izstādes projektu vadītājs Dainis Bricis.

Šogad izstādi nepārstāvēs Krievijas valsts iestādes, tomēr būs privātas kompānijas ar gatavu galaproduktu. Ģeopolitiskā situācija Latvijas tūrismam savā ziņā ir nākusi par labu - tā kā Krievijas tūristu skaits uz citām pasaules valstīm samazinājies, tās vērsušas skatu Baltijas valstu virzienā. Šogad izstādē sevi reklamēs Norvēģija, kura «Balttour» nav piedalījusies vairāk nekā desmit gadus. Ar lielu kompāniju skaitu būs pārstāvēta arī Izraēla, Spānija. Lielu nacionālo stendu izvērsīs Slovākija. Sevi kā tūrisma valsti piedāvās arī Īrija.

Ir plānots, ka izstādes apmeklētāju būs vairāk nekā pērn, un to skaits sasniegs vismaz 30 000.

Latvijas tūrisma hallē piedāvājums būs sadalīts pa reģioniem. Ceļošanas, atpūtas un citas iespējas bez jau tradicionāli zināmajiem prezentēs arī Daugavas lejteces reģions, kurā apvienojušies seši Pierīgas novadi, pastāstīja šī reģiona pārstāvis Juris Žilko.

Lai palīdzētu cilvēkiem vieglāk nokļūt līdz Ķīpsalas izstāžu centram, no tuvākās trolejbusa pieturas līdz norisies vietai kursēs bezmaksas mikroautobuss.

Kā vēstīts, starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū «Balttour 2015», kas no 6.februāra līdz 8.februārim norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, vienuviet būs iespēja apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 800 tūrisma uzņēmumu no 40 pasaules valstīm.

Jau ziņots, ka Ēģipte ir kļuvusi par Baltijā nozīmīgākās tūrisma izstādes-gadatirgus «Balttour 2015» partnervalsti. Latvijas tūristu skaits Ēģiptē 2013.gadā sasniedzis teju 15 000 cilvēku, tādēļ Latvijas un citu Baltijas valstu tirgi Ēģiptei ir nozīmīgi.

Izstāde «Balttour» šogad norisināsies 22.reizi, to rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA). Informāciju par izstādi var atrast mājaslapā «balttour.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu