Pirmās nedēļas balsojumā Rīga ierindojusies Eiropas labāko tūrisma galamērķu desmitniekā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pirmās nedēļas balsojumā par Eiropas labāko tūrisma galamērķi 2015.gadā Rīga ierindojusies starp desmit labākajām pilsētām, informēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Balsojums turpinās, un vēl divas nedēļas - līdz 10.februārim - ir iespējams balsot par Rīgu kā Eiropas labāko tūrisma galamērķi 2015.gadā. Lai gan balsošana ir aizklāta, tās rīkotāji norāda, ka pirmajā nedēļā Rīga ir ieguvusi lielu balsu skaitu un šobrīd ierindojas starp desmit labākajām pilsētām.

Līdzās Rīgai nenoteiktā secībā topa augšgalā ir arī tādas pilsētas kā Malta, Zagreba, Lasabona, Atēnas, Ļubļana, Bordo, Milāna un Vīne.

Kā apgalvo paši topa veidotāji, katru gadu vairāki miljoni tūristu iedvesmojas no šī labāko galamērķu vērtējuma, lai plānotu savu ceļojumu uz kādu no minētajām valstīm.

Dalība šajā topā pilsētai sniedz arī lielu atpazīstamību.

Tā, piemēram, pērn uzvarējušo Portugāles pilsētu Porto 2014.gadā apmeklējuši par 16% vairāk tūristu.

Par labākā tūrisma galamērķa godu bez Rīgas sacenšas vēl 19 pilsētas: Amsterdama, Atēnas, Barselona, Berlīne, Bordo, Brisele, Insbruka, Lisabona, Ļubļana, Londona, Madride, Milāna, Parīze, Reikjavīka, Roma, Stambula, Valleta, Vīne un Zagreba.

Kā vēstīts, balsošana sākās 20.janvārī un tā norisinās trīs nedēļas.

Balsot var ikviens interesents tīmekļa vietnē «http://www.europeanbestdestinations.com/vote/».

Balsojumu organizē Eiropas tūrisma un kultūras veicināšanas organizācija «European Best Destinations» ar mītnes vietu Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu