TAVA: Aug Lietuvas tūristu interese par Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Lietuvas iedzīvotājiem augusi interese par tūrismu Latvijā, ko apliecina Latvijas stenda apmeklētāju skaita palielinājums tūrisma izstādē «Adventur» Viļņā, informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pārstāvji.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure stāsta, ka izstādē bija gan vairāk apmeklētāju nekā pērn, gan varēja just lielāku interesi par Latvijas piedāvājumu. «Stendā strādājošajiem atelpas brīžu nebija, jautājumi par mūsu jaunumiem šim pavasarim un vasarai bira cits pēc cita.»

Arī Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mārketinga speciāliste Linda Finka ir vienisprātis, ka lietuviešu interese par Latvijas un it īpaši Kurzemes piedāvājumu šogad augusi. «Lielāka interese bija kā no profesionāļiem, tā no individuālajiem ceļotājiem,» atzīst Finka. Viņa stāsta, ka Lietuvas tūristi, izvēlējušies doties uz Rīgu, mēdz iepazīties arī ar citām pilsētām un tūrisma objektiem, kuri atrodas pa ceļam. «Šogad, liekas, viņi īpaši novērtē Kurzemes pusi.»

Kaimiņi Latvijas stendā interesējušies par atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem, pludmalēm un nakšņošanu viesnīcās un kempingos, jaunākajiem tūrisma apskates objektiem un aktīvās atpūtas piedāvājumu. Lielāku uzmanību nekā citus gadus izpelnījās velotūrisms un velotūrisma maršruti, bija plašāka interese arī par izglītojošām ekskursijām skolēniem.

TAVA nacionālo stendu starptautiskajā tūrisma izstādē «Adventur» organizē jau tradicionāli. Kaut gan salīdzinājumā ar Latvijā notiekošo izstādi «Balttour», kas tiks atklāta nākamnedēļ, izstāde Viļņā ir mazāka, tā piedāvā labu iespēju tieši uzrunāt mūsu dienvidu kaimiņus.

Pavasarīgi zaļos toņos veidotais stends ar tūrisma saukli «Latvia. Best Enjoyed Slowly» («Izbaudi Latviju nesteidzoties!») izcēlies uz aptuveni 200 dalībnieku fona, kas bija ieradušies no 19 valstīm.

Izstāde «Adventur» norisinājās no 23.janvāra līdz 25.janvārim. Nacionālajā stendā strādāja pārstāvji no Rīgas Tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Siguldas novada domes, «Latvijas kempingu asociācijas», Kurzemes, Zemgales un Latgales tūrisma asociācijām, Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centra, Rojas tūrisma biedrības, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, SIA «Dzintaru koncertzāle» un SIA «Laimtūre».

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2014.gada deviņos mēnešos viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto tūristu skaits no augsti prioritārās tūrisma tirgus valsts Lietuvas pārsniedza 95 000, pieaugot par 10,3% salīdzinājumā ar šo pašu periodu 2013.gadā.

Nacionālais stends izstādē «Adventur 2015» tika organizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Tā izmaksas ir aptuveni 22 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu